Author Topic: Slow startup  (Read 2546 times)

Offline Komet

  • Newcomer
  • Posts: 36
    • View Profile
Slow startup
« on: 2010 December 18 01:57:37 »
Hello all ...

When I start PI it sits for ages on the Splash screen with the message Loading Printer settings. I don't intend to use the printer. Is there any way to not load the printer settings and thus speed startup?

Thanks

--
Mick

Offline Juan Conejero

  • PTeam Member
  • PixInsight Jedi Grand Master
  • ********
  • Posts: 6782
    • View Profile
    • http://pixinsight.com/
Re: Slow startup
« Reply #1 on: 2010 December 26 13:16:22 »
Hi Mick,

Welcome to PixInsight Forum.

Does this happen also in version 1.6.9?
Juan Conejero
PixInsight Development Team
http://pixinsight.com/

Offline Komet

  • Newcomer
  • Posts: 36
    • View Profile
Re: Slow startup
« Reply #2 on: 2010 December 29 11:04:43 »
Hi Mick,

Welcome to PixInsight Forum.

Does this happen also in version 1.6.9?


No it doesn't. Much better .... thankyou.

Happy New Year!

Offline Komet

  • Newcomer
  • Posts: 36
    • View Profile
Re: Slow startup
« Reply #3 on: 2011 January 09 02:43:43 »
Oh dear ....

Back to very slow startups with that "Loading Printer Settings" message. (v1.06.09.652)

 :sad:


Offline Juan Conejero

  • PTeam Member
  • PixInsight Jedi Grand Master
  • ********
  • Posts: 6782
    • View Profile
    • http://pixinsight.com/
Re: Slow startup
« Reply #4 on: 2011 January 11 03:25:58 »
Hi Mick,

This is an extremely odd problem that we haven't seen before. Is there something peculiar in your printer that could be causing this? Can you reproduce this behavior in other machines?
Juan Conejero
PixInsight Development Team
http://pixinsight.com/

Offline Komet

  • Newcomer
  • Posts: 36
    • View Profile
Re: Slow startup
« Reply #5 on: 2011 January 11 03:33:55 »
I only use PI on this one machine. The printer is on the LAN here at home. Strangely the startup time varies I have noticed. This morning it is quick - last night it was very slow indeed.

 ???

Offline georg.viehoever

  • PTeam Member
  • PixInsight Jedi Master
  • ******
  • Posts: 2131
    • View Profile
Re: Slow startup
« Reply #6 on: 2011 January 21 12:16:42 »
I have the same problem. Win7, PI 1.6.9.0652. My printer is also on the LAN, an HP OfficeJt 6500A plus.

The problem does not depend on the printer being on or off, it is always there. When I click on the splash screen, Windows claims that the application is not responding. Trying to print requires 10 seconds or so until the print dialog comes up. Printing does not produce a result, but blocks PI. After 5 minutes or so, PI reports a memory access failure and becomes responsive again. The console displays this:

Code: [Select]
Printing image:
stacked_comet
4186×2732 px, 3 channels, RGB

Printing resolution (dpi): h=600.000 v=600.000
Device coordinates (px):
Image area: x=0 y=0 w=4800 h=3133

* Resampling image:
Resampling to 4800x3133 px, Bicubic Spline Interpolation, c=0.30: 100%
<* failed *>

Other applications dont have a problem to print.

Georg
Georg (6 inch Newton, unmodified Canon EOS40D+80D, unguided EQ5 mount)

Offline Komet

  • Newcomer
  • Posts: 36
    • View Profile
Re: Slow startup
« Reply #7 on: 2011 January 22 04:20:50 »
Differences here .... I have never tried printing from PI.