Author Topic: Unable to Download Repository  (Read 307 times)

Offline mlamb1

  • Newcomer
  • Posts: 12
    • View Profile
Unable to Download Repository
« on: 2019 October 12 07:50:57 »
I am a very new user of PI, and I have not been able to install outside scripts, but I get an error:

Unable to download repository information.
https://www.skypixel...HVB_Repository/:
Network error: Response code = 404

I get this error upon PI startup and if I try Check for Updates.

What am I doing wrong?

Thanks!

Offline oldwexi

  • PixInsight Guru
  • ****
  • Posts: 623
    • View Profile
    • Astronomy Pages G.W.
Re: Unable to Download Repository
« Reply #1 on: 2019 October 12 08:00:21 »
Look at:
https://pixinsight.com/forum/index.php?topic=13637.msg82163#msg82163

A serach for HVB_Repository would also help ....
or simply remove one "s" ...

Gerald

Offline mlamb1

  • Newcomer
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Unable to Download Repository
« Reply #2 on: 2019 October 12 08:17:54 »
I changed to http: (e.g. removed the s), but it still did not load, though the error code changed:

http://www.skypixels.com/HVB_Repository/:
Network error: Response code = 301

Offline oldwexi

  • PixInsight Guru
  • ****
  • Posts: 623
    • View Profile
    • Astronomy Pages G.W.
Re: Unable to Download Repository
« Reply #3 on: 2019 October 12 09:35:05 »
Ok in this case  if you want to access and download the HVB scripts directly i recommend:
http://www.skypixels.at/pixinsight_scripts.html

If you want to update the repository of your installation you need to
start
in PI
Resources
  Update
    Manage Repositories

and here you enter or change the url to   without "s"

Gerald

Offline hvb356

  • Member
  • *
  • Posts: 64
    • View Profile
Re: Unable to Download Repository
« Reply #4 on: 2019 October 12 12:17:01 »
Please change .com to .at as written on the web page
TOA-150, ML8300, CFW2-7 w. Astronomik HaLRGB, PDF, EM-400, guiding FS-60 + ST402, ASCOM bsd. image acquisition

Offline mlamb1

  • Newcomer
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Unable to Download Repository
« Reply #5 on: 2019 October 13 06:15:25 »
I changed the .com to .at, as well as going back to https: and it loaded

Note, that the website shows .com, as that was what I cut/pasted from.  However, the example windows showed .at

Thanks!

Offline hvb356

  • Member
  • *
  • Posts: 64
    • View Profile
Re: Unable to Download Repository
« Reply #6 on: 2019 October 13 06:28:00 »
That's really confusing. When I open that page, I see .at.
TOA-150, ML8300, CFW2-7 w. Astronomik HaLRGB, PDF, EM-400, guiding FS-60 + ST402, ASCOM bsd. image acquisition

Offline dave_galera

  • PixInsight Addict
  • ***
  • Posts: 155
    • View Profile
    • QDigital Astro
Re: Unable to Download Repository
« Reply #7 on: 2019 October 13 06:41:24 »
I also see .at

Dave

Offline mlamb1

  • Newcomer
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Unable to Download Repository
« Reply #8 on: 2019 October 15 05:46:42 »
The ".com" was in the paragraphs in the body of the webpage; it is ".at" in the example windows below, as shown by other's screenshots above.

Another confusion was where I cut/paste from, there was "/to" at the end address.  I assumed that the "to" was an error and it was just missing a space in the sentence.  I saw the sample example window did not have the appended "to", so I did not include it.  I did NOT inspect the entire address in the example window to notice it was ".at" instead of the ".com" in prior paragraph text.

I always cut/paste these address to avoid possible errors, and the sentence in the paragraph (with the ".com") allowed me to cut/paste.