Author Topic: Subframe selector - no graph?  (Read 167 times)

Offline magnusl

  • Member
  • *
  • Posts: 72
    • View Profile
Subframe selector - no graph?
« on: 2019 April 14 04:23:34 »
Hi!

This is probably very stupid.

I am using the subframe selector, but now the process instead of the script. I cannot produce a graph. When I open it, the area is just grey. Nothing happens to it when I measure, set approval values and so on. See attached screenshot.

So: how do I display the graph...? This is on Ubuntu 18.04.

Magnus

Offline magnusl

  • Member
  • *
  • Posts: 72
    • View Profile
Re: Subframe selector - no graph?
« Reply #1 on: 2019 April 14 10:57:53 »
Ehh..... now there is a graph. I didn't do anything, or rather, I went shopping. When coming home, there is a graph....

Magnus

Offline Juan Conejero

  • PTeam Member
  • PixInsight Jedi Grand Master
  • ********
  • Posts: 6617
    • View Profile
    • http://pixinsight.com/
Re: Subframe selector - no graph?
« Reply #2 on: 2019 April 15 08:45:27 »
Hi Magnus,

Is your Linux distribution using the Nouveau graphics driver? If yes, then you know the cause of all of these problems. See this bug report where another user reports similar problems. Specifically, see my answer, where I provide information on how to remove Nouveau and replace it with the proprietary Nvidia driver. The information I give here is for Fedora distributions, but similar solutions exist for Ubuntu as well. This solves all of these problems on Linux.

Let me know if this helps, in case you are using Nouveau. Otherwise, this is not reproducible.
Juan Conejero
PixInsight Development Team
http://pixinsight.com/

Offline magnusl

  • Member
  • *
  • Posts: 72
    • View Profile
Re: Subframe selector - no graph?
« Reply #3 on: 2019 April 17 00:23:02 »
Hi!

Thanks! Quite correctly, I had the noveau driver. Now I have changed to Nvidia, and it seems the graph works better (updates and is there and all...). So far, this seems solved!

Best,

Magnus