Author Topic: Crash on Debayer  (Read 216 times)

Offline dhb2206

  • Newcomer
  • Posts: 27
    • View Profile
Crash on Debayer
« on: 2019 February 04 00:32:41 »
Since the new update I've been finding that my first attempt at a debayer will crash PI completely; a wipe out - no error messages, just gone. Second time round it works fine. I'm debayering from a Canon 760d in CR2 format set for RGGB to VNG (I used to get a similar behaviour if I left the pattern dropdown on Auto in the previous version, but just for this camera, the 100d was fine to leave on auto).

Not a prohibitve bug, just slightly irritating when you forget it is coming!

Cheers,

David

Offline Juan Conejero

  • PTeam Member
  • PixInsight Jedi Grand Master
  • ********
  • Posts: 6480
    • View Profile
    • http://pixinsight.com/
Re: Crash on Debayer
« Reply #1 on: 2019 February 04 03:24:24 »
Hi David,

This cannot be reproduced under normal working conditions with any of our test data sets, on any supported platform. Can you please upload (Dropbox or something similar) a data set where this problem can be reproduced? Thank you.
Juan Conejero
PixInsight Development Team
http://pixinsight.com/

Offline dhb2206

  • Newcomer
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Crash on Debayer
« Reply #2 on: 2019 February 04 13:13:12 »
I suppose a couple of my raw files ought to do the job. Tell you what I will do as well though, I'll have a bash on my laptop as that also has PI installed. If it happens there then I can say it is either something Canon raw or something PI, but if not it is likely to be the config of that machine.

I'll run a test in the next hour or so and post what happened.

Sample files are here: https://www.dropbox.com/sh/h2aq09iuznn2mrq/AAAd1JSREYuT_z6zj7oKW3uoa?dl=0

Offline dhb2206

  • Newcomer
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Crash on Debayer
« Reply #3 on: 2019 February 04 13:26:08 »
Huh, typical, ran without a hitch, so I think it may be something to do with my super home pc!

What I have noticed is that I get the process window appear, then you usually get the first 8 files listed as going for processing, when it crashes that doesn't happen - PixInsight just disappears altogether. There are no crash messages, no ghost processes, nothing!

Offline andyp

  • Newcomer
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Crash on Debayer
« Reply #4 on: 2019 February 12 12:19:44 »
Hi dhb!
I get the same thing with debayer first run! Very odd!  I run SFS -> Calib -> Debayer and for first set always a crash!  Reopen and grab same frames for debayer again and all good! Super wierd!


Andy

Offline dhb2206

  • Newcomer
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Crash on Debayer
« Reply #5 on: 2019 February 13 10:10:42 »
At least it isn't just me. There is just one machine that this happens on, so I reckon there may be some setting somewhere causing the drop out - more likely to be something Windows than PI I fear.