Author Topic: Debayering is driving me mad  (Read 610 times)

Offline speach

  • PixInsight Enthusiast
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
Debayering is driving me mad
« on: 2018 February 21 18:41:30 »
The pictures I took the other night are OK until I Debayer them, then I get a bright turquoise image and what ever I do to it it stays a solid color. There is plenty of data on the original.
The first image is straight Debayered, second SNCR green applied, Third SNCR blue applied. SNCR red makes no difference   

Offline John_Gill

  • PixInsight Old Hand
  • ****
  • Posts: 343
    • View Profile
Re: Debayering is driving me mad
« Reply #1 on: 2018 February 21 22:25:34 »
Hi,

For different cameras there are different "Debayer/Mosaic Patterns".  My Canon 600d uses RGGB.  The other setting is "Demosaicing Method" and the Canon uses "VNG".  Perhaps search "Google" or the Manufacturer for your camera's "Debayer/Mosaic Pattern"

Look up
John
APM 107/700 apo on CGX mount
ZWO Optics - Autoguiding
ZWO1600mm and filters
... when there are no clouds ...

Offline speach

  • PixInsight Enthusiast
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
Re: Debayering is driving me mad
« Reply #2 on: 2018 February 21 23:10:11 »
All other pics I've taken have Debayered OK just this one.

Offline georgian82

  • Member
  • *
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: Debayering is driving me mad
« Reply #3 on: 2018 February 26 15:13:07 »
Have you tried leaving it in auto? It works well for me instead of specifying a pattern.

Sebastian