Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - nmontec

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Bug Reports / Re: Crash on Debayer
« on: 2019 May 18 15:06:09 »
I am also having this issue, especially when I put more then 20 files in debayer. Very annoying indeed. I am using the latest PI on Win 10

2
PCL and PJSR Development / Automatic Data Reduction
« on: 2018 January 09 08:50:19 »
Let's suppose you have a Variable Star time sequence with a lot of images and you want automatically to do:

- image calibration
- plate solving of the first image of the sequence
- aperture photometry with data table export

1) How would you do that from command line?
2) How do I pass the parameters from the command line to the scripts?

Thanks
Nicola

3
PCL and PJSR Development / Re: Scripting Documentation
« on: 2018 January 09 07:14:29 »
I am also interested to the answer to this question. I think it is crucial to have PI in a autoatic production workflow, otherwise I need to orient myself toward other packages which allow that.


4
As far as I understand (no replies) there is not way of doing it, is that correct?

5
Dear All,

is there a chance to run PI in batch and executing a script with results normally in console, saved in a file?
For instance I would like, at the end of an image session, to run PI with FWHM Eccentricity and take some decisions based on the output of that script.

Thanks
Nicola

6
General / Re: PI and Python Language
« on: 2016 November 07 15:17:50 »
Definitely a pity...I needed to automate some of my calibration routines and wanted to use my favourite programming language...  :(  :'(

7
General / PI and Python Language
« on: 2016 November 06 05:34:14 »
Hello All,

I've seen that a while ago a module was developed in order to do PI scripting by this programming language. At what stage is it? Is it still alpha or now is stable and into the mainstream release?

Thanks
Nicola

8
Bug Reports / Re: Error in Image Integration with SSWEIGHT keyword
« on: 2016 October 03 13:13:37 »
Negative weights are not allowed.

Thanks,
Mike

Thank you! I wonder how come they come out that way...

9
Bug Reports / Error in Image Integration with SSWEIGHT keyword
« on: 2016 September 30 05:37:17 »
Dear All,

I get sistematically this error:

*** Error: D:/tmp/VdB24_L__0000_c_cc_a_r.xisf: Nonexistent or invalid weight keyword 'SSWEIGHT'.

The keyword is existent and I assume its value is valid as it comes from the subframe selector.
See attached the screenshots related to the error and the fits keyword as it appears on the header

Can you please help me?

Thanks a lot
Nicola

10
Image Processing Challenges / Serious Issue with Flatfield
« on: 2016 March 22 15:37:30 »
Dear All,
 
my imaging train is: focuser+adapter+SX-AO-LF+CCD
 
If I take off the SX-AO unit from the imaging train all is fine, but when I have it, I get a weird uneven illumination field (the external brighter ring). I tried with either flats from a flat panel and sky flats but they do not have success in flatting the field. The issue is visible only on L and R filters, and not on G and B. I am using Astrodon Gen2 E filters.
 
I'm so much confused now that I would give everything up and just use the DBE from PixInsight, but I'd rather prefer to fight against the issue from the source, but I don't know what to try next.
 
I attach a raw frame stretched to see the uneven field illumination.
 
Nicola

11
Image Processing Challenges / Re: Issue with flat
« on: 2015 February 21 10:44:57 »
Thanks Alejandro, tweaking the DBE parameters and using a lot of samples (60 per row) it seems I managed to get rid of it.

12
Image Processing Challenges / Re: Issue with flat
« on: 2015 February 18 15:12:33 »
Still looking for a solution to this, this is how the image looks like after calibration (a ddp just to show everything)...

13
Image Processing Challenges / Re: Issue with flat
« on: 2015 February 03 00:48:47 »
Still no answer...is there any issue with my images? Should I post the fits?

14
Image Processing Challenges / Re: Issue with flat
« on: 2015 January 28 22:32:50 »
I post here the same sample:

https://drive.google.com/file/d/0B5X05afuL66CTDVUdW9kYlBrR1k/view?usp=sharing

Alejandro, please suggest me the parameters you use, I can't find a good one to get rid of it.

15
Image Processing Challenges / Re: Issue with flat
« on: 2015 January 28 09:03:44 »
they do not work for me...
tried from several pc & networks.

from the description, could it be frost-fog on the ccd?

Andrea

I'll have a look at the issue or change the link, however I know what causes the issue (AO tilting glass), I'd like to learn how to correct this with the DBE in PI.

Nicola

Pages: [1] 2 3 ... 5