Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - mboccabella

Pages: [1]
1
Bug Reports / Re: Latest version - default to full screen
« on: 2019 July 09 09:24:14 »
Hi Juan,

Thank you for the reply. Uninstalling and reinstalling Windows is not really an option, especially since PixInsight works if launched in a specific fashion.

I would be willing to install a version of PixInsight with extra levels of debugging and logging enabled as I launch in both configurations to see if the information produced there can help to shed some light on this. I understand you can't fix it if you can't reproduce it, but I can offer my computer to remotely reproduce it.

Regards,
Mike

2
Bug Reports / Re: Latest version - default to full screen
« on: 2019 July 08 04:57:43 »
Hi Juan,

I just upgraded to a commercial license yesterday (ver 1473). Previously, my trial license was downloaded on 12-May-2019 (ver 1457). My configuration is Win 10 Pro, and a 7th generation i7 processor with SSD and 8GB memory.

The version downloaded for the trial worked fine. I uninstalled from Windows control panel, installed the new version, and the screen came up OK, but everything inside the workspace was not "calibrated" for the mouse. If I loaded process icons to the desktop, I had to click underneath them (not on them) to select it. The main menu was not present, but if I clicked below where it was supposed to be, it activated.

Reading through the forum online, I decided to update drivers on my PC. The graphics card driver updated, plus several other things that did not appear to be relevant (sound driver, wifi etc). After the update, the behavior changed. Now, it is a white screen. The menu is still available if I click below where I expect things to be.

This sounds a lot like what others experienced above, but everything for me is up to date.

As a last ditch effort, I decided to open PixInsight by double clicking on an XISF file on my hard drive. Everything opens up fine. If I load my process icons, they behave properly, and the main menu is present. If I close PixInsight and open by double clicking the shortcut on my desktop, the white screen syndrome returns.

This behavior seems to indicate it is not a computer configuration problem, but maybe an initialization problem when the software starts up. On my system, this is very repeatable behavior.

For me, the only way for the software to work properly is by launching it viaopening an XISF file, then closing the file once the software starts up. For now it works, but I hope someone takes a look at this new development.

Regards,
Mike Boccabella

Pages: [1]