Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - manu.fonfon

Pages: [1]
1
Indeed, it did not work this morning, but worked perfectly right now!
Thanks Rick
Cheers
Emmanuel

2
Thanks Rick
That describes roughly what I get myself, although I did implement the june update after having discovered the problem; not before...
But I changed to another server and it did not work either; will try again today
Cheers

3
Good evening to everybody
I am facing a strange issue since a couple of days: the photometric colour calibration process does not work anymore. It cannot detect stars in my images (and I can tell you there are!)
Wondering if this was not coming from a particular image, I took one which I processed successfully a few days ago: no way, it does not work!
Another one? No way!
A third one...
Taking my second PC gives me the same negative result again...
Downloading the very last updates did not improve anything.
One last information: I have the permanent licence, not the temporary one
If somebody already experienced this strange issue and found the problem, he would be more than welcome!
Cheers
Emmanuel

4
Off-topic / Re: Dark halo around objects after DBEor ABE
« on: 2018 April 14 13:26:08 »
Rob, indeed, I removed the sample points within an even larger area (3D?) and it worked fine!
Thanks for your help
Emmanuel

5
Off-topic / Re: Dark halo around objects after DBEor ABE
« on: 2018 April 14 12:59:19 »
In fact, what I did was to remove all sample points within the area corresponding to the "halo"...

6
Off-topic / Re: Dark halo around objects after DBEor ABE
« on: 2018 April 14 12:55:38 »
Thanks Rob
But that's exactly what I did : whithout success (approx 2D, D being the "diameter of the galaxy)
But let's try again by removing even more
Emmanuel

7
Off-topic / Dark halo around objects after DBEor ABE
« on: 2018 April 14 08:19:38 »
Good afternoon everyone

Although I am not a full beginner with Pixinsight, I am still fighting with it, sometimes. Hopefully, it gives great results most of tyhe time!

My current issue is the following:I sometimes get some dark halo around bright objects  (galaxies, stars) after applying DBE or ABE. Changing the settings does not really help and the only solution is to smoothen the histogram transformation in order to make the problem less visible.

Has anyone faced this problem already?

I attach an example (of course, I have exagerated the problem, to make it more visible...)

Thanks a lot!


Pages: [1]