Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - GeneralT001

Pages: [1] 2
1
General / Erasing Projects?
« on: 2020 January 02 14:40:19 »
How do you go about erasing projects? I see buttons for Saving and Loading...but not erasing?

2
General / Pixinsight Ver Number Missing?
« on: 2019 December 12 15:16:41 »
Hi,

I recently did the update to the latest ver 1.8.8 and am 100% sure that when I load PI it showed the ver number beside Pixinsight in the top left corner - now its gone? I think the only thing I did once the new ver was loaded was to update the program with new updates and install the "blend" script.

As well, one of my saved projects seems to have gone?

Any ideas. Do I need to reinstall 1.8.8 again.

3
General / Image Calibration Woes..Whats Going Wrong
« on: 2019 November 28 21:02:33 »
I have a number of Ha frames that I am trying to calibrate. I have tried the usual methods that have worked fine on other data sets in the past - but this time I get these results?

I even painstakingly went through the Adam Block series on preparing the Bias/Darks/Flats for Image Calibration - with the same results? What would account for this?

The uncalibrated (Raw Ha) shows a mean of 993.7 in the Statistics Process module and the calibrated Ha frames show a mean of 101.611?


4
General / Warning While Doing ImageIntegration?
« on: 2019 May 18 16:20:00 »
Keep getting this message:

Anyone know why?

5
General / PI File I/O Error When Saving Project
« on: 2019 January 20 00:01:26 »
All of a sudden I can't save my Project and get this error?

If tried saving it with a different name but the same error comes up?



6
General / Arrow pointer keeps switching to check mark
« on: 2018 December 26 09:45:30 »
After the latest upgrade (1.8.6) my arrow keeps switching to a check mark after saving an image?

7
General / GradientMergeMosaic Error
« on: 2018 December 10 11:32:42 »
Hi,

Running into a problem when trying to merge some mosaic panels I have. It seems to go fine (watching the  Process Panel) until it reaches panel 6 at which time it spits out the following error message:

*** Error: Current image height differs from first image height.
<* failed *>



I have already cropped and DBE'd them before using Star Alignment to register them to each other. Why am I getting that error?


8
General / Generated Dynamic PSF Image??
« on: 2018 October 27 13:24:57 »
Why does my PSF image always look blocky? I see others and they look much smoother/rounder with more pixels. I'm using a 16 bit CCD (ML16200), why is mine so blocky?

9
General / SubFrameSelector Warning (No Convergence)
« on: 2018 October 18 21:36:19 »
I tried running the SubFrameSelector script and this warning showed up for each frame in the Process Panel. Also everything was "0" in the plots. What is it telling me and how do I fix it?

** Warning: No convergence in MRS noise evaluation routine: using k-sigma noise estimate
3.231 s

10
General / ArcsinhStretch and White Center in Stars
« on: 2018 February 28 09:21:41 »
How do you avoid getting the white star center when using arcsinhStretch?

Only seems to occur on really big/bright stars.


11
General / New Script AdvStarmask - Where To Put It?
« on: 2018 February 15 08:24:22 »
Hi,

Which PI folder should I be putting this new script into in PI?

12
General / Help Me Understand What I Am Looking At
« on: 2018 February 10 14:26:29 »
Hi,

Can anyone explain to me what I am seeing in this picture? I took 100 30sec subs of M1 and just Integrated them - no calibration or registration. In the picture there are a lot of black pixels and was wondering what they are and what causes them? Are they a normal thing before calibration and registration? Are they cold pixels? Is there something weird with the camera?

I didn't dither these either (normally I do).

Pic1 is unzoomed
Pic2 is zoomed in


13
General / Image Integration: Buffer Size/Stack Size
« on: 2018 February 09 08:01:34 »
IOT maximize PI processing speed should I be changing these two parameters if I have 64 GBs of RAM?

If yes, what would be good settings:


14
General / Setting Up RAM disk for Processing??
« on: 2018 January 31 21:18:18 »
Hi,
 
I recently put together a new computer with 64 GBs of RAM. I want to allocate 32GBs of this for processing (via RAM disk usage) in Pixinsight. I'm not sure how to go about doing this. Can someone point me to a tutorial or explain the process? I tried fiddling on my own and have failed. 
 
My D:\ drive is an SSD so I'm pretty sure that's not the way to do it. How do you tell the computer to use this 32 GBs of RAM?

Here is what I set up in PI:


15
General / Recommended Video Card and Amount of Memory for PI
« on: 2018 January 26 15:24:41 »
Hi,

My current computer is getting a bit long in the tooth and I have started to put together a replacement system. Here is what I am building:

  • CPU i7 8700k
  • MB ASUS strix Z370

Understanding that PI is resource intensive what would be a good choice as a video card without breaking the bank - do I need one with lots of memory on it?

Also, I can have up to 64GBs of DDR4 for this MB but is there any noticeable advantage to having that much or is 32Gbs or 48GBs more than ample?

Pages: [1] 2